top of page

Schimba asteptarea...


"Am uitat ce trebuia sa spun..." "Dar stiam raspunsul la intrebarea asta, de ce l-am uitat tocmai acum?..." "Am emotii, e prima intalnire." "Nu e bine ca ma repet, ce fac?" "Cum era cuvantul: cla... clavi..., oh nu, l-am uitat..."

Iti suna cunoscuta macar o intrebare din cele de mai sus? M-as mira sa nu...Le recunosti? Sunt acele intrebari pe care le punem cand, stii tu, ne blocam. Acele intrebari care apar din cauza emotiilor. Acele emotii care vin din cauza presiunii de pe umerii vostri. Daca nu stii la ce ma refer, stai linistit, despre asta este acest articol.

Articolul acesta face referire la momentele cand simti acel gol in stomac, acea nesiguranta, acea... frica. Cui se datoreaza? Nu stiu daca te-ai intrebat vreodata. Toata presiunea pe care o simti se afla acolo din cauza asteptarilor pe care ti le creezi. E normal sa ne cream asteptari, suntem oameni, insa nu trebuie sa lasam asta sa preia controlul asupra situatiei. Ca de exemplu, te duci sa vorbesti in fata a 1000 de oameni, doar ca sa iti expui punctul de vedere. A doua oara cand te vei duce la acei 1000 de oameni, te vei astepta ca ei sa te placa, nu sa te judece. Nu ne place sa fim judecati, problema este ca in momentul cand incercam sa prevenim aceste judecati, practic, noi devenim alta persoana, incercam sa aducem un nou caracter care vorbeste in fata acelor spectatori. Corpul tau nu poate evita acele emotii care apar din cauza faptului ca vrei sa fii placut de toata lumea. Asta este asteptarea creata. Prin exprimarea opiniei, iese la iveala adevarata ta personalitate, gandirea ta. Asadar, corpul tau nu poate face fata unei schimbari de "masti" in mijlocul discursului si acelor emotii. Astfel, ne blocam si ajungem la intrebarile de mai sus.

Inca un lucru care mai aduce presiunea este faptul ca suntem mai interesati de imaginea noastra, decat sa ne bucuram de momentul care ne-a fost daruit, sa ne simtim "comozi" cu noi insine. Nu uita ca imaginea ta este mult mai bine sustinuta de propria ta persoana, nu de o masca, nu de un alt caracter. Doar de tine! TU CONTEZI!

Pe scurt, asta este ceea ce se intampla. E trist, nu-i asa? Ca suntem mai interesati de cum aratam, decat daca ne simtim bine sau nu. De aici poate porni o mica presiune intr-o iesire de vineri seara. Schimba asta... Schimba asteptarea: asteapta-te sa te simti bine pentru ca imaginea ta este intretinuta de acel zambet sincer... pe care... eu il iubesc la tine! Doar...incearca...


bottom of page