top of page

Tu...crezi?

Te-ai gandit vreodata de ce te-ai nascut? Ca sa te distrezi, ca sa simti? Te-ai nascut pentru a avea un rol, vei fi... protagonistul propriei vieti, propriului film... Te poti intreba ce legatura are viata ta, a omului, cu un protagonist; el joaca pe o scena interpretand o persoana care are deja scenariul pus la punct. Asemanarea? La fel e si viata ta. Esti un om pus in mana destinului: scenariul deja scris, finalul deja stiut, dar nu de tine. Diferenta? Pai... cam asta ar fi: protagonistul filmului stie cand ii vine finalul, insa noi nu stim, dar sunt sigura ca e mai bine asa. Sa stii ca mai ai doar 100 de zile de trait pana la final? Dureros, insa ai face acele 100 de zile de neuitat, nu-i asa? Asa poti face si cu viata ta, fara sa stii cand va fi finalul: traieste viata ca si cum ar fi acele 100 de zile ramase, dar ele fiind nedeterminate. Asadar, tu crezi in destin?

Te-ai gandit vreodata de ce ai facut o anumita scoala? Un anumit liceu, o anumita facultate? Toti am trecut prin sentimentul de nesiguranta in propria persoana, ca de exemplu faptul ca nu vei fi destul de bun pentru respectivul liceu sau respectiva facultate, dar tu tot ai ajuns acolo, chiar daca credeai ca nu vei reusi. Stii de ce ai ajuns? Chiar daca tu erai nesigur pe puterile tale, destinul deja le stia... Asadar, daca ai ajuns intr-un anumit punct in viata ta nu inseamna ca trebuie sa renunti fiindca iti este teama. Stai linistit, destinul are grija de toate. Ai ajuns acolo din cauza lui, el te scoate de acolo. Asadar, tu crezi in destin?

Te-ai gandit vreodata de ce au aparut anumite persoane in viata ta? Asemenea tie, fiecare persoana isi joaca rolul. Atat spre fericirea, cat si spre tristetea noastra, unele persoane ne ajung in cale datorita... va las sa ghiciti a cui e vina. Asa cum fiecare persoana are un rol in lumea asta, asa are un rol si in viata ta daca ea a ajuns acolo. Te va invata ceva si tu ii vei invata pe ei, asa decurge viata. Asa a vrut soarta, ca acea lectie sa iti fie daruita, atat buna, cat si rea, de prietena ta cea mai buna, de sora ta, de bunici... Asadar, tu crezi in destin?

Te-ai gandit vreodata la asta? Te-ai gandit ca atunci cand spui ca actionezi dupa sufletul tau, practic destinul actioneaza acolo, pentru ca el stie ca asa trebuie. Din pacate, nu vei afla repede ceea ce alege el, daca va alege varianta buna sau varianta rea, varianta usoara sau... cea grea? El este destinul si va trebui sa traiesti cu el; va trebui sa si crezi in el...

Asadar, tu crezi?


bottom of page